Bekijk alle »


 

Dier en tuin

Binnen ’t Puther Höfke spelen de dieren en de tuin een grote rol.
Zo lopen er verschillende honden en poezen binnen de zorgboerderij en hebben sommige bewoners ook een huisdier. Buiten zijn er verschillende dieren aanwezig. Denk hierbij aan paarden, kippen, geiten, ganzen, konijnen enz. De deelnemers en bewoners worden, wanneer gewenst betrokken bij de verzorging van de dieren. Er is een tuin en moestuin aanwezig, waarbij mensen betrokken worden in de verzorging. Wij zijn van mening dat beweging en buitenlucht goed is voor iedereen!

Om te laten zien dat wij verantwoord omgaan met de relatie tussen mens, dier en gezondheid hebben wij een zoönose keurmerk. Hierbij kun je denken aan de vaccinatie en verzorging van de dieren, maar ook de schoonmaak en hygiëne.

Wij hebben twee vriendelijke reuzen binnen de zorgboerderij lopen, en dat zijn Lexie, Dexter en onze jonge Dolly. Alle drie de Duitse Doggen verblijven zowel in de prive woning van de zorgboerin als in de leefruimten waar onze deelnemers en bewoners ook verblijven. De honden zorgen voor een huiselijke sfeer. Lexie en Dexter zijn gecertificeerd als AAI-honden, oftewel knuffelhonden. Zowel Lexie als Dexter hebben gedragstesten ondergaan, waarbij gekeken wordt hoe ze zich gedragen binnen de zorgboerderij en hoe ze omgaan met onze deelnemers en bewoners.

Dexter

Dexter is een Duitse Doggen Reu. Dexter is chemisch gecastreerd en houdt ervan om gezellig op schoot te gaan zitten bij verschillende mensen. Wanneer hij niet op schoot zit, gaat hij vaak in een vrije zetel zitten naast iemand. Dexter is van pup af aan al te vinden binnen de zorgboerderij. Een echte speelse knuffelhond. Dexter luistert goed naar zijn naam, waardoor ook deelnemers/bewoners hem bijvoorbeeld makkelijk in de mand kunnen sturen. We proberen ervoor te zorgen dat Dexter niet teveel snoepjes krijgt van de mensen, want dat resulteert zich meestal in kwijlen. Soms heeft hij de dolle 5 minuten en dan kun je hem buiten zien rondrennen. Dexter ondergaat periodiek een gedragstest voor zijn taken als AAA-hond (Animal Assisted Activities)

Lexie

Lexie is een Duitse Doggen teef. Zij woont daadwerkelijk in het aangrenzende huis van de zorgboerderij. Lexie is wat rustiger dan Dexter. Lexie is een trouwe viervoeter die vooral daar is, waar ook de zorgboerin is. Lexie gaat regelmatig bij iemand staan of naast iemand zitten en geniet in stilte van alle aandacht. Mensen gaan vaak naar haar toe gewoon om even lekker te knuffelen. Lexie ondergaat periodiek een gedragstest voor zijn taken als AAA-hond (Animal Assisted Activities)

Dolly

Dolly, is onze Duitse Doggen pup. Dolly woont ook in het aangrenzende huis van de zorgboerderij bij Lexie. Zij is momenteel nog eerst aan het opgroeien en spelenderwijs alles aan het ontdekken. Regelmatig komt ze even spelen en de boel op stelten zetten als ze de zorgboerderij in komt. Later zal ook zij een gedragstest ondergaan.

Vlekje

Vlekje is onze Jack Russel reu. Ook hij woont in het aangrenzende huis van de zorgboerderij samen met Lexie en Dolly. Een kleine hond tussen 3 grote. Vlekje is niet gebonden aan 1 baas, waardoor hij vooral naar diegene gaat waarvan hij aandacht en lekkers krijgt.
Het kan af en toe ook een kleine brompot zijn. Vlekje geeft duidelijk aan wanneer hij niet aangeraakt wilt worden en zijn rust nodig heeft.

Foto’s andere dieren.

Verder hebben we onze paarden Hoppe en Hummel. Beide zijn ruinen die met pensioen zijn. Hoppe heeft de 30 gepasseerd en is al meer dan 20 jaar van ons. Hij wordt graag gepoetst en gaat dan fijn de wei in. Hummel is een pony met de nodige lichamelijke problemen. Hummel heeft last van zijn gewrichten, waardoor ook hij met pensioen is. Hummel wordt graag vertroeteld en staat gezellig als maatje van Hoppe in de wei.

We hebben verder nog onze geiten: Nonny en Mai, ons schaap Anna.
Verder hebben we ook nog ganzen, kippen, konijnen en vogels.

Contactinformatie

Partner van

Sponsor

Erkend leerbedrijf

Aangesloten bij: